Cautati in site

Monday, October 29, 2007

Amenajari dormitoare

Daca vrei sa imi amenajezi dormitorul rapid iti recomand sa cumperi mobila gata facuta, sa nu apelezi la mobila la comanda. S-ar putea sa dureze prea mult. Singura problema care ar putea sa apara ar fi ca dulapul sa nu se potriveasca perfect la dimensiunile peretelui tau si astfel nu ai exploata la maxim spatiul din dormitorul tau. Pricipiile feng-shui spun ca ar fi bine ca in dormitoare sa nu existe oglinzi pe peretele opus geamului.

Friday, October 26, 2007

Perdele si draperii

Acum caut perdele si draperii, dar mai ales sisteme de prindere pentru perdele. Ma pun la punct cu subiectul si o sa revin cu informatii utile.

Update: studiez oferta magazinelor mari pentru decoratiuni interioare. revin cu stiri...

Monday, October 22, 2007

Case de lemn

In ultima vreme sunt tot mai la moda casele din lemn. Sunt mai ieftine, mai usor de "construit", timpul de executie este mai mic si manopera nu necesita asa de multa indemanare ca si in cazul caselor clasice... Tot mai multa lume recurgere la aceasta solutie avand in vedere avantajele descrise mai sus dar inca nu am auzit pe nimeni vorbind despre dezavantajele unei case din lemn. Probabil inca nu sunt chiar asa de raspandite si sunt relativ noi, astfel incat feedback-ul nu este asa popular. Eu sunt sceptic totusi si inca nu mi-as face o casa din lemn, neavand prea multe informatii la dispozitie.

Saturday, October 20, 2007

Amenajari Bucatarii

Ma gandesc sa va dau cateva sfaturi si pentru amenajarea bucatariei pentru cei dintre voi care au cumparat un apartament nou:

fa-ti o imagine despre cum ai vrea sa arate bucataria ta. gandeste-te unde vrei sa fie aragazul, unde vrei sa fie chiuveta, unde vrei centrala termica, unde vrei sa pui frigiderul, masa de bucatarie, cuptorul, scaunele... la fiecare obiect electrocasnic trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de cel putin o piza, inclusiv la plita de la aragaz, la cuptorul de la aragaz si la hota electrica. mai trebuie sa stii unde vei pune scurgerea pentru chiuveta. eu iti recomand sa folosesti gresie in bucatarie si nu parchet pentru ca se curata mult mai usor. de asemenea in zona "muncita" e bine sa pui faianta pe perete. unde vine hota va trebui sa dai o gaura in perete si sa lasi loc pentru ea. daca bucataria ta este mica sau vrei ceva special fa-ti mobila la comanda. gasesti si modele de aragaze incorporate si de frigidere incorporate care arata foarte bine. cand alegi firma cu care lucrezi pentru mobila intereseaza-te din mai multe surse cat sunt de seriosi, despre calitate, despre termenele de livrare, despre preturi si daca nu cumva trebuie sa platesti separat pentru proiect. s-ar putea sa fii dezamagit de proiectul pe care ti-l vor face... atentie: aragazul nu trebuie sa stea exact langa chiuveta sa nu se stropeasca. de asemenea nu e bine sa ai prize deasupra chiuvetei...

Thursday, October 18, 2007

Mobila la comanda in Cluj-Napoca - Evitati Zigman

Se spune ca firma Zigman este una dintre cele mai bune firme pentru mobila la comanda. Am mers la ei, mi-au masurat apartamentul, am platit avans pentru realizarea unui proiect pe calculator pentru mobilier 350 RON. Am discutat cu omul ce si cum vreau si dupa o saptamana mi-a facut un proiect fusherit, in graba, care era total diferit fata de ce am discutat eu cu el. Am hotarat sa renunt la ei si la cei 350 de RON avans si nu am mai dat nici un semn. M-au sunat cu nesimtire si mi-au spus ca trebuie sa achit si restul banilor pentru proiect pentru ca ei au lucrat la proiect. Mi se pare o tampenie sa dai 7 milioane de lei vechi pe un proiect de amenajare a locuintei, pe un proiect pentru mobilier care arata ca dracu si care e total aiurea, mai ales daca nu ridici proiectul respectiv. Oricum daca as fi continuat sa fac mobila cu ei ar fi durat peste 2 luni pana cand puteau sa onoreze comanda. In plus au si preturi foarte mari...