Cautati in site

Wednesday, July 23, 2008

Idei amenajarei dormitoare

Iata cateva idei pentru amenajarea dormitorului propuse de Raluca Rucareanu, designer interior:

Pentru mai multe detalii, intrebari sau eventuale proiecte puteti sa o contactati direct pe Raluca la adresa de e-mail raluca.rucareanu [at] gmail.com .

Setul complet de poze intr-un format mai mare il gasiti la adresa:
http://www.flickr.com/photos/28873557@N03/tags/amenajaridormitoare/













Sunday, July 20, 2008

Sfaturi pentru amenajari apartamente mici

Email de la o cititoare:

Buna,

Am vazut pe blogul de amenajari interioare ca esti pasionat de design interior si tare as avea nevoie de un sfat. Sunt in reamenajarea unui apartament cu 2 cam. f. micut si incerc pe cat posibil sa fac renovarea cu cat mai mult bun gust.

Intrebarea mea era daca ai putea sa ma ajuti cu niste sfaturi. Poate reusesc sa fiu mai hotarata :)

De 3 zile nu reusesc sa iua o decizie in ceea ce priveste culoarea gresiei/faiantei din baie si bucatarie.

Multumesc,
Cristina


Raspunsul meu:

Salutare Cristina,

Ar fi bine sa consulti un specialist in amenajari interioare care sa iti faca un proiect potrivit pentru apartamentul tau.

...Dar daca vrei cateva idei asa mai generale:

Sfatul meu este sa folosesti culori deschise pentru gresie, faianta, parchet si pereti ca sa dea senzatia de spatiu. Iti recomand sa culorile naturale. Nu folosi in nici un caz parchet inchis la culoare. Cand iti alegi culorile pentru gresie, parchet si culoarea peretilor ar fi bine sa iei cate o mostra din fiecare cu tine. De exemplu daca alegi parchetul in functie de gresie, ia o placa de gresie cu tine la magazin.


La alegerea gresiei si a faiantei ar fi bine sa vezi expusa in magazin o suprafata mai mare amenajata cu gresia respectiva, pentru ca sunt unele modele care arata bine daca privesti o singura placa si puse cap la cap nu mai sunt asa spectaculoase.

Exista unele magazine (de ex Ambient) unde iti fac proiectul baii gratuit, daca iti alegi de la ei gresia si faianta.

Este foarte important sa iti imaginezi pana la capat cum va arata baia ta dupa ce o termini si abia cand esti hotarata cu totul sa incepi lucrarile. Va trebui sa stii de asemenea exact unde vrei sa iti vina obiectele sanitare si sa le gandesti pozitia cu multa atentie.


O sa ai nevoie de putin contrast si de putina culoare in casa... Astea le poti obtine cu ajutorul mobilei, a covorului sau cu un aranjament floral (chiar si din flori uscate).



Mult succes si poate imi trimiti cateva poze dupa ce termini :)



Promo: Apartamente Cluj