Cautati in site

Thursday, October 30, 2008

Design hol si living casa






Design de Nicu Filip
fil_design (at) yahoo.com
Locatie: Alba-Iulia

Fotoliu si veioza

Inceput de idee...




Design de Nicu Filip - fil_design (at) yahoo.com

Vinoteca ta

Pentru ca domnul Hanta Radu mi-a trimis un email frumos, care mi-a atras atentia, pentru ca omul face ceva original si are initiativa, pentru ca a muncit la site desi inca nu e perfect, pentru ca gasiti informatii utile despre vinuri la el, va aduc in atentie site-ul "Vinoteca Mea". Aruncati o privire si daca vi se pare interesant poate faceti si o comanda ;)

removed

removed

Apartamentele din Floresti, Cluj

Am primit urmatorul mesaj de la o cititoare a blogului meu de imobiliare si m-am gandit ca ar prinde bine la clujenii care vor sa isi cumpere apartament:

Eu si sotul meu am luat aici un apartament. Am fost foarte fericita la inceput, urma sa avem un copil in 5 luni si m-am gandit ca in sfarsit avem casuta noastra si familia noastra. Dar..."fericirea caprei fu mare dar de scurta durata" vorba aceea. Nu va lasati prostiti de anunturi gen "rai imobiliar", "ansamblu de lux", "zona cu verdeata", "locuri de joaca", etc...Acestea sunt numai in proiect, foarte frumos desenate. In realitate? Noroi cat cuprinde, strazi neasfaltate, fara iluminare (noaptea e mai rau ca in ghetto), verdeata...doar daca plantezi (n-am vazut pe nimeni s-o faca), galagie cat cuprinde pentru ca se lucreaza de zor la construirea unui bloc langa tine exact cand te gandeai ca acolo nu va fi nimic...Apa se ia cand ti-e lumea mai draga, curentul la fel, internetul e cu tzaraita si mai e si un misros in zona de iti muta nasul, soarecii te invadeaza in propria casa din cauza constructiilor din zona prin toate gaurile posibile de pe langa tevi...Luati in Cluj, nu va prostiti sa veniti in Floresti :(....

Idei de proiecte de casa

Esti in cautarea unei idei pentru proiectul noii tale case? O vrei deosebita si cool? Arunca o privire aici sau in imaginile de mai jos:







Idee de amenajare de living

Un design de Magdalena Lubinska si Michal Kopaniszyn:


Casa plutitoare din materiale "verzi"








Casa este realizata in totalitate din materiale "green" si este absolut superba. Poate fi vazuta undeva in nordul Germaniei...

Si intrebarile mele: da' curtea? da' dulapu' cu scule? da' debaraua aia mare plina de prostii? da' cauciucurile de iarna? Toate astea unde vin? :D

Sunday, October 26, 2008

Idei de mobilier

Fotolii? Nu neaparat. O alternativa pentru un fotoliu clasic ar putea fi scaunul din imagine, care arata foarte relaxant si natural. In plus suportul pentru picioare mi se pare o idee excelenta, mai ales in fata televizorului :D

Sunday, October 05, 2008

Design living si bucatarie

Un proiect de design living si bucatarie, intr-un apartament mic, de 53 mp. Ce vedeti in poze corespunde unei incaperi cu suprafata de 4,5 X 5,5 m.

Dificultati in realizare:
  • Peretele visiniu cu model. Necesita o tehnica speciala pe care cei mai multi dintre zugravii nostri nu o stapanesc
  • Barul fake. Cele mai multe firme de mobila nu au mai realizat asa ceva si trebuie sa vii tu cu solutii. Probabil va trebui sa cauti tevi de inox, modalitati de a prinde piciorul gros in sapa, iar un eventual blat va trebui sa aiba un cant foarte bine executat.
  • Candelabrele din proiect sunt destul de rare si nu am vazut pana acum asa ceva la noi in comert decat la preturi exorbitante.





Mobila la negru

La noi in oras e in mare voga mobila la comanda, replica dupa mobila de firma. Aceasta e realizata "la negru" tocmai de angajatii firmelor consacrate de mobilier. Omuletii realizeaza, replici ale modelelor scumpe din magazin, la pretul materialelor + 50%. Acestia se lauda ca mobila facuta de ei este cel putin identica cu originalul, poate chiar mai bine realizata, iar materialele sunt aceleasi, de la aceeasi furnizori.

Tips: daca va faceti mobila la comanda (prin firma sau la negru) lasati o mare parte din bani de achitat la sfarsit si platiti-i doar in momentul in care absolut totul e la locul lui. Daca lasati orice amanunt pe mai tarziu, puteti fi siguri ca nu o sa il mai vedeti rezolvat.